Prof. Dr. M. Ayberk Kurt (Dekan)

Prof. Dr. Mustafa Ayberk Kurt,
Dekan

DEKANIN MESAJI

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Web Sitesine Hoşgeldiniz!

2016-2017 akademik yılında ilk öğrencileriyle eğitim ve araştırma yolculuğuna başlayan İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi, kısa sürede oluşturduğu seçkin akademik kadrosu, nitelikli eğitim programı, uluslararası standartlardaki eğitim ve araştırma laboratuvarları ile ülkemiz ve kentimizdeki en saygın, tercih edilen tıp fakülteleri içerisinde hak ettiği yerini almıştır.

Kuruluşundan itibaren amacımız;

> Kanıta dayalı ve nitelikli tıp eğitimini araştırma kültürü ve teknoloji ile birleştiren, akademisyen ile öğrenci arasında güçlü bir iletişimin olduğu öğrenci merkezli bir tıp fakültesi oluşturmak,

> Eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, bilimsel bakışı özümsemiş, insana ve insanlığa saygılı, mesleğine değer katabilen lider hekimler yetiştirmek ve

> İnsanlığın ilerlemesine katkı sunan, evrensel düzeyde bilginin üretildiği bilimsel araştırmalar gerçekleştirmektir.

Sevgili Veliler,

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesinde çocuklarınızı yalnız iyi hekimler olarak değil, ailesine, vatanına ve tüm insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Büyük emekler ve fedakârlıkla yetiştirdiğiniz çocuklarınızı güvenli ellere teslim ettiğinizden ve onlara kendi çocuklarımız gibi sahip çıkacağımızdan emin olunuz.

Sevgili öğrencilerimiz,

Yaşamınızın belki de en önemli tercihini İstinye Üniversitesi Tıp fakültesinden yana kullanmanızdan büyük bir memnuniyet duyuyor ve yoğun bir emek sonrasında gösterdiğiniz bu çok önemli akademik başarı için sizleri yürekten kutluyorum. Daha iyi bir gelecek inşa etmek, ülkenize, milletinize ve insanlığa katkı sunmak amacıyla almanız gereken eğitim için doğru yerdesiniz. Altı yıl sürecek olan eğitim ve öğretim sürecinizde, akademik ve idari kadromuzla birlikte, sizleri bu kutsal mesleğe hazırlamak için yoğun çaba gösterecek, eğitiminizin her aşamasında sizlere destek olacağız.
İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Vadi Merkez Kampüsümüzde alanında en iyi olan öğretim üyelerinden, en güncel teknik donanıma sahip derslik ve laboratuvarlarda, ana materyaliniz ve uğraş alanınız olan insanı ve insan vücudunun temel prensiplerini, hastalıkları ve hastalığa neden olan sebepleri, bilimsel bakışı, hekimliğin etik değerlerini ve toplum sağlığının temel kurallarını öğreneceksiniz.

Hastayı ve hastalığı, hastaya yaklaşımı ve hastayla iletişimi, tedaviyi, hasta bakımını, hasta güvenliğini, özetle “Hekimlik Sanatını” ise İstinye Üniversitesi Bahçeşehir Liv Hastanesi, İstinye Üniversitesi Gaziosmanpaşa Medical Park Hastanesi ve Ulus Liv Hastanesinde alanındaki en yetkin ve maharetli akademisyenlerimizden, hekimlik eğitiminin temelinde yer alan usta çırak ilişkisi içerisinde öğreneceksiniz. Eğitiminiz sırasında çeşitli kamu hastanelerinde gerçekleştireceğiniz stajlarla, sağlık hizmeti sunumunun kamudaki uygulamalarını öğrenme, öğrenci değişim programları ile sağlık sunumunun farklı ülkelerdeki uygulamalarını gözlemleme fırsatınız olacak.

Üniversitemizde bulunan Kök Hücre ve Doku Mühendisliği, Moleküler Kanser, Nörolojik Bilimler ve Tıbbi Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi son teknoloji le donatılmış merkezlerimizde tıp bilimi ve teknolojinin geldiği noktayı görecek, geleceğe yönelik vizyonunuzu şekillendireceksiniz. Bilimsel çalışmalara katılma ve katkı koyma azminde olanlarınız, araştırma projelerine katılabilecek ve araştırma projesi hazırlayabileceksiniz.
Özetle İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesinde alacağınız eğitiminiz boyunca, tıp eğitiminin gerektirdiği merak duygunuzu, çalışma ve öğrenme azminizi, insanlığa ve mesleğinize olan saygı ve sevginizi sürdürdüğünüz takdirde, fakültemizden gerek ulusal gerekse uluslararası ortamlarda mesleğinizi icra edebilecek bilgi, beceri, tutum ve davranışlarla donanmış hekimler olarak mezun olacaksınız.

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesinde başlayacak olan hekimlik yolculuğunuz aydınlık olsun, merakınız ve umutlarınız hiç eksilmesin ve giyeceğiniz beyaz önlük asla lekelenmesin.