Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi Öğrencimiz Berfin Ergin, TÜBİTAK Proje Yarışmaları Finalinde

Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencimiz Berfin Ergin, ülke çapındaki TÜBİTAK 2209A/B projelerinin rekabet ettiği “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında” 583 proje arasından finale yükseldi. Her yıl farklı alanlarda yüzlerce projenin katıldığı finalde dereceye girenler, Teknofest’de ödül törenine katılıyor. 

Tıp fakültesindeki ilk yılından beri Kök Hücre ARGE laboratuvarlarında büyük özveri ile çalışan öğrencimiz Berfin ERGİN “Genç ve Yaşlı Mezenkimal Kök Hücrelerin Lizozomlarına Resveratrol'ün Etkisinin Yapay Zekâ ile Analizi” adlı projesinde, laboratuvarda yaşlandırılan kök hücreleri genç kök hücreler ile karşılaştırarak Resveratrol uygulaması ile yaşlılığı tersine çevrilip çevrilmediğini inceledi. Time-lapse görüntüleme ve yapay zeka analizlerinin dünyada ilk kez, organel düzeyinde kullanıldığı çalışmada yaşlanma süreçleri ve lizozomların buradaki rolü incelendi. 

TÜBİTAK öğrenci projesi ile ilk adımları atılan araştırma, şu anda dış destekli 250.000 TL bütçeli bir proje ile daha da genişletilerek sürdürülüyor. İstinye üniversitesi ARGE laboratuvarlarında edindiği deneyimleri tıp eğitimi sonrasında yurt dışında devam ettirmek isteyen Berfin Ergin, ileride yaşlanma dahil pek çok hastalık için tedaviler geliştirmek istiyor.