TIP Fakültesi Dijital Patoloji Uygulamalı Dersi Gerçekleştirdi

Koronavirus salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle;  eğitim online süreçlerle devam ederken, dijital dönüşümü eğitim süreçlerine entegre eden İstinye Üniversitesi teknik altyapısını oluşturduğu uygulamalı dersleri de uzaktan eğitim sürecine dahil ediyor. Bunun ilk örneği olarak Dijital Patoloji uygulamalı dersi gerçekleşti.

Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı, Uzaktan Eğitim kapsamında;  ilk Dijital Patoloji Uygulamasını, 22 Nisan Çarşamba günü Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencileriyle gerçekleştirdi. Geçen yıl hizmete giren İSÜ Dijital Mikroskopi Laboratuvarı imkanları ve VİRASOFT firmasından sağlanan; Patolojide Uzaktan Eğitim Platformu (EDUPATH)  hizmeti ile, öğrenciler evlerindeki bilgisayarlardan, uygulamalı patoloji dersini gerçekleştirdi.  Bu uygulama sayesinde tıp öğrencileri uzaktan eğitim sürecinde, patoloji pratiklerini aksatmadan sürdürebilecekler.

Türkiye’de gerçekleşen ilk dijital patoloji uygulamasıyla ilgili Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nusret Erdoğan bilgi verdi: Sayın Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Muharrem Usta’nın vizyonu ve İstinyeli ufku ile 2019 yılında kampüsümüzde kurulan “Dijital Mikroskopi Laboratuarımız” Ülkemizde kullanılan ilk dijital patoloji eğitim platformunu gerçekleştirmişti. Küresel salgın sorunu bizleri dijital ortama zorunlu kıldı. Yapay zeka çalışmaları ve dijital geleceğe hazırlıklı olmamız nedeniyle sahip olduğumuz bu imkan, uygulamalı eğitimde de sürekliliğimizi sağladı. Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı olarak; Değerli Üniversite Yöneticilerimize ve Virasoft ekibine teşekkür eder, sevgili öğrencilerimize başarılar dileriz.