İstinye EMSA, İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde gerçekleşen EMSA Ulusal İlkbahar Kurultayına en yoğun katılım gösteren FMO (Faculty Member Organization) oldu. Fakültemiz 2. sınıf ingilizce tıp öğrencisi Tolga Kab EMSA Türkiye Avrupa Entegrasyonu ve Kültür Pilları Ulusal Direktörü seçildi. Tolga’ya görev süreci boyunca başarılar dileriz…

EMSA Hakkında

Merkezi Brüksel’de bulunan ve esas amacı Avrupa sınırları içerisinde bulunan tıp öğrencilerinin fikirlerini belirtme ve vizyonlarını geliştiren hekimler olma yolunda onlara katkı sağlamak olan EMSA, Avrupa çapında 30 dan fazla ülkede, ulusal çapta ise 33’ den fazla tıp fakültesi ve 45.000 den fazla öğrenci bulunduruyor. EMSA aynı zamanda Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak da tanınan bir organizasyondur. Bugüne kadar yüzlerce projeye gerçekleştirmiş EMSA Türkiye çalışmalarını ‘Tıp Eğitimi’ , ‘Tıp Bilimi’, ‘Avrupa Entegrasyonu ve Kültür’ , ‘ Tıp Etiği ve İnsan Hakları’ , ‘Halk Sağlığı’ ve ‘Sağlık Politikaları’ alt kolları ile gerçekleştirmektedir.”