Tıp Fakültesi

EMSA İstinye (European Medical Students’ Association) uluslararası işbirliği ve kültürel etkileşimi pekiştirmek amacıyla üniversitemizin ilk yurtdışı twinning programını gerçekleştirdi....

EMSA İstinye (European Medical Students’ Association) uluslararası işbirliği ve kültürel etkileşimi pekiştirmek amacıyla üniversitemizin ilk yurtdışı twinning programını gerçekleştirdi. Bonn Üniversitesi ile gerçekleştirilen twinning projesi, öğrencilerimiz arasında kültürel ve akademik köprüler kurmayı amaçlıyor. EMSA Twinning programı; öğrencilerin karşılıklı olarak farklı kültürleri tanımasını, dil becerilerini geliştirmesini ve akademik anlamda farklı bakış açıları kazanmasını sağlıyor. EMSA İstinye ve EMSA Bonn arasında gerçekleşen bu değişim programı, bu sene yapılmış en kalabalık değişim programı olduğu için sadece EMSA İstinye değil EMSA Türkiye için de önem arz ediyor.

28 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen değişim programının birinci ayağında; Almanya'dan gelen öğrencilerimiz fakültemizin laboratuvar imkanlarını kullanıp akademik olarak kendilerini geliştirme, Almanya-Türkiye arası tıp eğitimi farklarını gözlemleme fırsatı buldular ve yerel kültürümüzü yakından tanımış oldular. Bonn Üniversitesinden gelen öğrencileri layıkıyla ağırlayan 11 öğrencimizi tebrik, programa katkı veren akademik ve idari personelimize  teşekkür ediyoruz.