Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Dinçkan Sağlık Bakanlığı Karaciğer Nakli Bilim Kuruluna Seçildi

Uluslararası standartlarda hizmet anlayışı, tecrübeli kadrosu ve teknolojik donanımı ile Türkiye’nin referans organ nakil merkezlerinden biri olan Üniversite hastanemizin organ nakli merkezinde yetişkin ve çocuk hastalara, canlı ve kadavra donörden böbrek nakli, karaciğer nakli ve pankreas nakli yapılıyor. Alanlarında uzman hekimlerce hazırlıkları yapılan, güvenilir bir şekilde operasyonları gerçekleştirilen ve yaş grubuna uygun yoğun bakımlarda ve 30 yataklı izole organ nakli sevisinde takipleri yapılan hastalarımız sağlıklarına tekrar kavuşturuluyor.

Merkez bünyesindeki deneyimli organ nakil koordinatörlerinin çalışmaları ile sadece organ nakli alanında değil ülkemiz ve bölgemizdeki organ bağışı çalışmalarına da “Hayatı bağışla” kampanyası ile öncülük ediliyor. Gerek böbrek, gerekse de karaciğer nakillerinde canlı vericisi olup, nakile uygun olmadığı için ameliyat olamayan hastaları kendi bünyesindeki çapraz nakil havuzundan eşleştirerek bu mucize tedaviye ulaşmalarını sağlanıyor.

Organ nakli merkezimizde canlı verici böbrek donör ameliyatların tamamı full laparoskopik teknik ile rutin olarak gerçekleştirilirken, birden fazla organ nakline ihtiyaç duyan hastalarda kombine nakil (karaciğer-böbrek, böbrek-pankreas nakli), karaciğer nakli-coroner bypass veya karaciğer nakli-sleeve gastrektomi ameliyatları gibi kompleks ameliyatlar da gerçekleştiriliyor. Organ nakli ameliyatlarından sonra gelişen komplikasyonların çözümünde girişimsel radyolojik vasküler/non-vasküler işlemler, endoskopi, endo-sonografi ve ERCP gibi işlemler hastanemizde ilgili hekimlerce yapılıyor.

Çocuk hastalarda; pediyatrik nefroloji, pediyatrik gastroenteroloji ve diğer yan dal uzmanları ile tüm sorunlarına çözüm üretilen çocuk nakil hastalarının, ameliyat sonrası erken dönem izlemleri de üniversite hastanesi bünyesindeki kapsamlı pediyatrik yoğun bakımında yapılıyor.