Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan DARICI, Erasmus+ Programı DEHA’S Programı Kapsamında Thessaly Üniversitesi Tıp Fakültesini Ziyaret Etti.

0

 

00

 

İstinye Üniversitesi ile birlikte Ankara, Hacettepe, Düzce ve Sakarya üniversitelerinin Erasmus+ Programı kapsamında oluşturdukları DEHA’S Konsorsiyumu Türkiye ile AB ülkeleri arasında Tıp Fakültelerindeki öğrenci ve personel değişimine olanak sağlıyor. Bu yıl program kapsamında personel değişim hakkı kazanan Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji A. D. Öğr. Üyesi Dr. Hakan DARICI, Yunanistan’ın Larissa Kentinde, Thessaly Üniversitesi Tıp Fakültesi, Farmakoloji Departmanını ve Araştırma Laboratuvarlarını ziyaret etti.

1

 

2

 

Dr. Konstantinos DIMAS yönetimindeki araştırma laboratuvarlarında çalışmaları gözlemleyen Dr. Hakan DARICI, iki araştırma kurumunun çalışmalarını değerlendirerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. İstinye üniversitesi ArGe Laboratuvarlarında yapılan, Kök Hücre, Doku Mühendisliği ve 3 Boyutlu yapay doku ve organ modelleri hakkındaki deneyimlerini paylaştı. Ev sahibi araştırmacıların Grafen moleküllerini kullanarak gerçekleştirdiği hücresel çalışmalar hakkında bilgi alan Hakan DARICI gelecekte yapılacak 3 boyutlu yazıcılarda Grafen molekülleri kullanılarak oluşturulacak yapar doku çalışmaları için de iş birliği oluşturulması konusunda anlaşma sağladı. Yunan araştırmacılar da, Türkiye’ye gelerek İstinye Üniversitesindeki laboratuvarlarda yürütülen çalışmalarda yer almaktan memnuniyet duyacaklarını belirttiler.

3

Konsorsiyum kapsamında halihazırda 3 Tıp Fakültesi öğrencimiz daha Danimarka, Almanya ve Belçika’daki araştırma laboratuvarlarında ikişer aylık stajlarına devam etmekte.