Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. M. Mahir ÖZMEN'e Uluslararası Ödül

Amerikan Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği (ASMBS)’in yıllık olağan kongresi bu yıl 11-15 Kasım tarihlerinde Nashville, Tennessee de yapıldı. Kongre sırasında her yıl Uluslararası Obezite Cerrahisi Federasyonu (IFSO) tarafından uluslararası araştırmacılara verilen ödül (International award) bu yıl İstinye Universitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği Başkanı da olan Prof Dr M Mahir ÖZMEN’e verildi.
Prof Dr Mahir Özmen ödülü obezite ve Tip 2 diyabet cerrahisi alanında yapmış olduğu çalışmalarla aldı.
Bu alanda kullanılan farklı ameliyat yöntemlerinin pek çok veri üzerinden kilo verimi ve Tip 2 diyabet üzerine etkilerini araştıran Dr Özmen ödülü, 5200 dolayında katılımcının olduğu Amerikan Ulusal Kongresinde IFSO başkanı Prof Almino Ramos ve ASMBS başkanı Prof Samer Mattar’ dan aldı.
Prof Özmen yaptığı konuşmada “Obezite de tıpkı Tip 2 Diyabet gibi bir hastalık. Hastalarımızın bu sorunu aşabilmeleri için varız. Geliştirdiğimiz yeni yöntemler ve yaptığımız modern teknolojik ameliyatlarla sorunun çözümüne katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu ödülü, hastalarım, ekibim, ailem ve ülkem adına almaktan büyük onur duyuyorum’ dedi.