Tıp Fakültesi Öğrencimiz Sebam SARIOĞLU, Universite Catholique De Louvain Klinik Bilimler Araştırma Laboratuvarı’nda Staj Yapıyor

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Sebam SARIOĞLU, Erasmus+Programı kapsamında; İstinye Üniversitesi ile Hacettepe, Ankara, Sakarya, Düzce Üniversiteleri ve Araştırma Hastaneleri iş birliğinde düzenlenen ortak tıp konsorsiyumu çerçevesinde, Belçika’da bulunan Universite Catholique De Louvain Klinik Bilimler Araştırma Laboratuvarı’nda staj yapıyor.

Prof. Mustapha Najimi’nin önderliğinde stajını devam ettiren Sebam SARIOĞLU, donörlü hepatositlerden mezenkimal hücre kültürü yapımı (expansion and differentiation condition), deney protokolü yazımı ve western blot tekniğini konularında çalışmalar yaptı. Bu çalışmalara ek olarak; review paper yazabilecek seviyeye gelmeyi amaçlayan Sebam SARIOĞLU, 2 aylık stajı sonunda PCR tekniğini CYP3A4 and Üre ölçümü tekniklerini de öğrenmiş olacak.