TIP FAKÜLTEMİZİN BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Covid 19 pandemisi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştirilemeyen beyaz önlük giyme töreni 2. dönem öğrencileri için 23 Mayıs tarihinde üniversitemizin Topkapı Kampüsü Kongre merkezinde gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin önlüklerini Tıp Fakültesi'nin değerli öğretim üyeleri giydirdi. Öğrenciler, aileleri önünde beyaz önlük giymenin büyük heyecanı ve onurunu yaşadılar.

“HEKİMLERİN BEYAZ ÖNLÜĞÜ İNSANLARA HİZMET AŞKININ BİR SEMBOLÜDÜR”

“Beyaz Önlük Giyme Töreni”nin açılış konuşmasını Tıp Fakültesi'nin değerli dekanı Prof. Dr. Ayberk Kurt gerçekleştirdi. Sayın dekanımızın konuşması sırasında pek çok ailenin duygulandığı gözlendi.  Öğrencilere dünyanın en kutsal mesleğinin icra edeceklerini hatırlatarak, “Bugün önlüklerinizi giyerek yeni bir hayata başlayacaksınız. Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolü olduğunu belirtti.