Öğrencilerimiz TurkMSIC’de Ulusal Görevler Üstlendi

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Ceyda Kutluluk ve Bülent Poyraz Kutluay, TurkMSIC’in (Tıp Öğrencileri Birliği) ulusal yapılanmasında yeni görevlere seçildi. Bülent Poyraz Kutluay, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlıklı Yaşam Biçimleri programından sorumlu Ulusal Halk Sağlığı Takımı’nın asistanı olurken Ceyda Kutluluk ise İç İlişkiler Takımı’na seçildi. 8 tane tıp fakültesinin yer aldığı 1. bölgenin koordinatörü olan Ceyda Kutluluk, 8 yerel birlik başkanının koordinatörlüğünü yapacak. Öğrencilerimiz aldıkları sorumluluklarla TurkMSIC’in ulusal yapılanması ve yerel yapılanması arasında köprü görevini üstlenecekler. Ülke çapında 92 tıp fakültesinde üye yerel temsilcileri mevcut olan TurkMSIC, bağımsız, siyasi olmayan ve kâr amacı gütmeyen Türkiye’deki tıp öğrencileri arasında oluşturulmuş en köklü kuruluştur. 1952 yılında kurulan ve Üye tıp fakülteleri ile Türkiye’deki 30.000'den fazla tıp fakültesi öğrencisinden oluşan bir ağa sahip olan TurkMSIC, uluslararası alanda IFMSA (Uluslararası Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu) dahilinde 131 ülkede bulunan 140 Ulusal Üye Kuruluşu arasında Türkiye’yi temsil etmektedir. Üniversitemizi başarıyla temsil edeceklerine inandığımız öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.