Kök Hücre Tedavisiyle Umut Dolu Geleceğe

Non Progresif Konjenital Miyopati (Genetik Kas Hastasılığı) teşhisi konan Feyza Şık, İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İSÜ Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (İSÜKÖK) Müdürü Prof. Dr. Erdal Karaöz'ün Kök Hücre Tedavisiyle yaşama tutundu.

Gördüğü kök hücre tedavisiyle umut dolu bir geleceğe doğru yola çıkan Feyza Şık'ın tedavisi, basında yer aldı. Kök hücre tedavilerine hastalığın hızını yavaşlatma hedefiyle başladıklarını belirten Prof. Dr. Erdal Karaöz, ''Yüzde 100 tedavi olamayacağını biliyoruz. Yaptığımız iş aleve bir kova su dökmek. Kendi kök hücreleri aynı genetik probleme sahip olduğundan yeni doğmuş bebeklerin gönek kordonlarından elde edilmiş kök hücreler kullanıldı. '' dedi.