İstinyeliler Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği’nde Ülkemizi Temsil Edecek

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencilerimizden Parla Karabağlı, EMSA (European Medical Students Association-Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği) Türkiye Başkanı seçildi. Tıp Fakültesi  3. sınıf öğrencimiz Zeynep Aktürk ise EMSA Türkiye Finans Koordinatörü görevini üstlendi.

Merkezi Brüksel’de bulunan ve esas amacı Avrupa sınırları içerisinde bulunan tıp öğrencilerinin fikirlerini belirtme ve vizyonlu hekimler olması yolunda onlara katkı sağlamak olan EMSA, ulusal çapta bünyesinde 33’den fazla tıp fakültesi ve 45.000’den fazla öğrenci bulunduruyor. Bugüne kadar 100’den fazla projeye imza atmış EMSA Türkiye oluşumu, ilerleyen günlerde de tıp öğrencilerine Avrupa ve Türkiye içerisinde de farklı alanlarda çalışmalar yapma fırsatı vermeye devam ediyor olacak. EMSA; Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak tanınan bir organizasyon. Çalışmalar genel olarak ‘Tıp Eğitimi’, ‘Tıp Etiği ve İnsan Hakları’, ‘Sağlık Politikası’, ‘Halk Sağlığı’, ‘Tıp Bilimi’ ve ‘Avrupa Entegrasyonu ve Kültür’ alt kolları ile gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerimiz tebrik ediyor, görev dönemleri boyunca gerçekleştirecekleri çalışmalarında başarılar diliyoruz.