Tıp Fakültesi

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği'nden "Doktordan Korkmuyorum!" Etkinliği

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği (ISU-TÖB), 9 Mayıs 2017 tarihinde Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’na bir ziyarette bulundu. Ziyaretin amacı ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin doktor korkusunu yenmek, aşıdan ve iğneden çekinilmemesini sağlamak ve doktora gitmenin hastalıkları yenmedeki en temel etken olduğunu vurgulamaktı. Bunları gerçekleştirmek adına öğrencilere öncelikle doktordan korkmama içerikli bir sunum yapıldı.

Sunumda öğrencilere temel organlar ve vücuttaki yerleri de anlatıldı. Ardından hekim adayları ve öğrenciler hep birlikte organların yerlerini öğrenmeyi amaçlayan resim çizme aktivitesi yaptılar. Tüm minikler kendilerine dağıtılan kağıtlara öğrendikleri organları çizmeye çalıştı.

Son olarak ise İSÜ-TÖB üyeleri onluk ve stetoskoplarını miniklere giydirip doktorluk hissini yaşamalarını sağladı. Önlüklü ve steteskoplu minikler hem birbirlerinin hem de yerel birlik üyelerimizin kalp ve akciğer seslerini dinleyip küçük birer muayene yaptılar. Etkinlik boyunca çocuklarla iletişim halinde olup onlara sağlıklı olmanın önemi anlatıldı. Doktor korkusunun yersiz olduğu, aşı gibi korunma yöntemlerinin gerçekten yararlı olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu bilgiler verilirken ciddi olmak yerine eğlenceli ve dostça davranışlar sergileyen ekibimiz minik öğrencilerle samimi bağlar kurdu.

Cem Özeliorman, Bengisu Küçükdemir, Ahmet Furkan Ülker, Adalet Selin Baştürk, Oğuz Kaan Çakal, Asel Dibace Köysal, Fatma Tamer, Türkü Bayramoğlu, Uğuralp Kılıç, Batuhan Sakar, Harun Özçelik ve Esin Karakaya’dan oluşan ISÜ-TÖB üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Hakan Darıcı danışmanlığında yürüttükleri çalışma sonucunda tüm çocuklara "Doktordan korkmuyorum!" dedirtmeyi başardı. Hem hekim adayları hem de minik öğrenciler adına çok yararlı bir etkinlik oldu. Okulumuzun yerel birliği çok keyif aldığı bu tarz etkinliklere devam etmekte kararlı.

Doktordan Korkmuyorum!