Tıp Fakültesi

İnme Merkezimize Altın Ödüller

İstinye Üniversitesi Hastanesi İnme Merkezi, inme vakalarında Avrupa Birliği ülkelerinin çatı derneği olarak kabul edilen Avrupa İnme Derneği (The Europen Stroke Organization) tarafından verilen altın ödüllerin sahibi oldu.

Tüm Avrupa’daki inme araştırmacılarını, doktorları, ulusal ve bölgesel inme kuruluşlarını ve hükümet kuruluşlarını bünyesinde birleştiren Avrupa İnme Derneğinin temel amacı, inmenin görülme sıklığını ve oluşturduğu sakatlık ve ölümleri en aza indirmektir.

Avrupa İnme Derneği tarafından geliştirilmiş inme bakımında kalite kaydının yapıldığı bir girişim olan RES –Q ise; pek çok Avrupa ülkesinden girilen kayıtları yılda 4 kez belirlenen kriterlere göre değerlendirerek hak eden merkezleri ödüllendirmektedir. Ödüller, hastaların inme geçirdikten sonra zamanla yarışılan acil inme tedavilerinin yapılabilme oranları ve bu tedavilere başlayabilme süreleri, inme nedenine yönelik olarak doğru kan sulandırıcı ilaç tedavisinin başlanması, hastaların kapsamlı bir inme merkezinde tedavi görmeleri gibi oldukça önemli kriterleri gerçekleştirebilme başarısına göre verilmektedir.

İstinye Üniversitesi Liv Hastanesi İnme Merkezi, 2020 yılının ilk yarısında 2 altın ödülün sahibi olarak; Türkiye’de aralıksız olarak 2 kere bu ödüle layık görülen tek inme merkezi olmuştur.