Tıp Fakültesi

Dijital Mikroskopi Uygulaması

İstinye Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri, Kemik ve Yumuşak Doku Patolojisi Dijital Laboratuvar Uygulaması dersinde; ülkemizde kemik ve yumuşak doku patolojisinin önde gelen isimlerinden olan Prof. Dr. Sergülen Dervişoğlu'nun bilgi ve deneyimlerinden yararlanma şansına sahip oldu. 

Tıp fakültesi eğitim içeriğimizde yer alan özgün dijital patoloji uygulamamızda; tıp fakültesi öğrencilerimizle çevrim içi olarak bir araya gelen Prof. Dr. Sergülen Dervişoğlu, ''Patolojiye ilgimin resimle iç içe büyümem ve şekil hafızamın güçlü oluşu, görsel öğrenme biçimimin daha önde oluşu ile ilgisi olabilir diye düşünüyorum. Patoloji de mikroskop altında görünen şekiller ve renkler alemi yani görsellik çok ön planda. Patolojinin şekillerin benzerliğini yakalayıp, detaylara inmek, bunları beyin kıvrımlarına kazıyıp gerektiğinde hatırlamak eyleminde resimle uğraşmak kesinlikle bir artı sağlıyor. 36 yıldır mikroskop ışığında hücre ve doku evreninin renk ve şekillerini gözlemlemek de doğal olarak resmimin desenlerine dolaylı da olsa yansıyabiliyor.'' sözleriyle mesleğini ve uzmanlaşacağı alanı tercih etme sebeplerini anlattı. 

Çalışmalarını kemik ve yumuşak doku patolojisi alanında yoğunlaştırmış olan Prof. Dr. Sergülen Dervişoğlu, ulusal ve uluslararası alanda konuyla ilgili yayınlanan pek çok kitapta editör olarak görev aldı.