CNN Türk, AR-GE Merkezimizde Geliştirilen 3D Bioprinter’ı Ekrana Taşıyor

Araştırmacı üniversite olma felsefesiyle yola çıkan İstinye Üniversitesi'nin akademik araştırmaların yanında kamu ve özel sektör işbirlikleri yürüten AR-GE Merkezleri, medya tarafından yoğun ilgi görüyor. CNN Türk ‘’Teknoloji Her Yerde’’ Programı; 30 Ocak 2019 Çarşamba günü İstinye Üniversitesi 3 Boyutlu Tasarım ve Prototipleme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İSÜ3D) gerçekleştirdiği çekimlerde, Axolotl Biyosistemler firması ve İSÜ3D ortaklığı çerçevesinde geliştirilen 3D Bioprinter’ı ele aldı.

Dünyadaki en yeni ve heyecan verici teknolojilerin ele alındığı programda 3D Biyoyazıcı teknolojileri ve medikal kullanımlarından bahsedilecek. 3B biyoyazıcı cihazları ile insan doku ve organlarını laboratuvarda üretmeyi hedefleyen İSÜ3D'de; Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Axolotl Biyosistemler firması ile Türkiye’de üretilmiş ilk ticari üç boyutlu biyoprinting cihazının optimizasyon çalışmaları ve dünyadaki sayılı biyomürekkep üreten firmalardan HD Bioink ile de bu yazıcılarda kullanılacak insan dokusu benzeri ortam oluşturan biyomürekkeplerin geliştirme çalışmaları yürütülüyor. Merkezde geçtiğimiz haftalarda da BBC televizyonu bir belgesel çekimi gerçekleştirmiş ve 3B biyoyazıcı uygulamalarını ele almıştı.