2. Nöroşirürji Sempozyumu Gerçekleştirildi

Fluorescein Rehberliğinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Sempozyumu

Fluorescein Rehberliğinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Sempozyumu 28-29 Nisan’da Liv Hospital Ulus’ta Yapıldı.

19. Liv Sempozyum Günleri kapsamında düzenlenen Fluorescein Rehberliğinde Beyin ve Sinir Cerrahisi konulu 2. Nöroşirürji Sempozyumu 28-29 Nisan tarihlerinde Liv Hospital Ulus’ta gerçekleştirildi. Toplantının ilk günü Dünyada çok az merkezde kullanılan Florescein Guided teknolojisi rehberliğinde iki beyin tümörü ameliyatı; İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talat Kırış başkanlığında, Prof. Dr. Mustafa Kemal Hamamcıoğlu, Doç. Dr. Mustafa Ömür Kasımcan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Osman Akçakaya, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Didem Dal ile uzman bir ekip tarafından başarıyla tamamlandı. İkinci gün yapılan spinal tümör ameliyatında intraoperatif nöromonitorizasyon (IONM) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fizyoloji Anabilim Başkanı Prof. Dr. Sacit Karamürsel tarafından gerçekleştirildi. Üç boyutlu teknolojiyle ve özel gözlüklerle izlenebilen bu ameliyatlar Liv Hospital Ulus'taki konferans salonuna canlı olarak aktarıldı. Spinal tümör ameliyatı canlı yayınla hem 3 boyutlu olarak konferans salonunda hem de internet üzerinden dünyanın farklı sağlık merkezlerindeki hekimler tarafından izlenebildi.

Ayrıntılı bilgi için: livsempozyumgunleri.com

2. Nöroşirürji Sempozyumu