İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılına İlişkin Duyuru

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 04.09 2020 tarih ve 55362 sayılı yazısı ve Üniversitemiz Senatosu’nun 07.09.2020 tarihli toplantısında “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Eğitim- Öğretim Faaliyetlerine” ilişkin aldığı kararlar uyarınca;

• Fakültemizin ilk üç döneminde tüm teorik ve uygulamalı eğitimlerin uzaktan eğitim yöntemleri ile gerçekleştirilmesine, Dönem 4 ve 5 teorik derslerinin uzaktan eğitim, uygulamalı derslerin ise gerekli enfeksiyondan koruyucu önlemler alınarak ve seyreltilmiş gruplar halinde, yüz yüze olarak gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.
  • Dönem 4 ve 5 öğrencilerimize eğitimlerine başlamadan önce enfeksiyondan korunma eğitimleri verilecek, öğrencilerimiz eğitimlerini yalnız kurumumuz bünyesindeki hastanelerde alacak ve Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim Araştırma hastanelerine gönderilmeyeceklerdir.
  • Eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce Dekanlığımızca tüm dönem ve sınıflarla çevrim içi bilgilendirme toplantıları düzenlenecek, çevrim içi uzaktan eğitim platformunun kullanımı, teorik ve uygulamalı derslerin işleyiş yöntemi, çevrim içi derslere devam, ölçme-değerlendirme yöntemi ve benzeri konularda gerekli bilgilendirme yapılacaktır.
  • Tüm sınıflarda 5 Ekim 2020 tarihinde başlayacak olan eğitim-öğretim programı yukarıda yer alan kararlar çerçevesinde güncellenmekte olup sizlerle kısa süre içerisinde paylaşılacaktır.

Küresel salgının seyri, Sağlık Bakanlığı’nın, YÖK’ün ve Üniversitemiz Senatosu’nun gelecekte alabileceği kararlar ve öneriler doğrultusunda, yukarıda bahsi geçen tüm bu uygulamalar Fakültemiz tarafından tekrar gözden geçirilebilecektir.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında tüm öğrencilerimize sağlık ve başarı diliyor, yüz yüze eğitim verebileceğimiz koşullara en kısa zamanda ulaşabilmeyi diliyoruz.