İstinyelilerin TÜBİTAK Yarışması Başarısı

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencileri Fatma Erdoğan ve Ahmet Furkan Ülker, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen R-Sim Oyunları Pro Acil Simülasyon Yarışması’nın ikinci etabını birincilikle tamamladı.

Türkiye’nin en büyük klinik simülasyon eğitim merkezinde; 6 farklı tıp fakültesinden katılan intörn hekimler arasında yapılan yarışmaya katılan tek vakıf üniversitesi İSÜ oldu. Acil servis hastalarına yaklaşım, tanı ve tedavi uygulamalarını kapsayan yarışmaya katılan öğrenciler; travma acil hastası, temel yaşam desteği, ileri kardiyak yaşam desteği, pediatrik acil, aile hekimliği ve kadın doğum acil hastalarına yaklaşım gibi çeşitli istasyonlarda yarışarak uygulayarak öğrenme imkânı yakaladı.

Yarışmada önemli bir başarı elde eden İstinyeliler, ödüllerini İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayberk Kurt'a taktim etti.