EMSA-İstinye'nin (European Medical Students' Association) ilk ulusal etkinliği gerçekleşti...

EMSA-İstinye'nin (European Medical Students' Association) ilk ulusal etkinliği BlueCon’24’ü Yapay Zeka Teması ile Türkiye’nin 20 farklı Tıp Fakültesinden gelen 120 den fazla katılımcı ve Nahcivan’dan katılan 11 konuğumuzla birlikte Vadi İstanbul kampüsümüzde gerçekleştirdik. Dekanımız M. Ayberk Kurt, partnerlerimiz ESN Türkiye ve ÖHDERi ve Organizasyon Komitesi Başkanlarımız Sude Kaftancıoğlu ile Alper Kayacıoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan açılış oturumumuz, alanında uzman hocalarımızın gerçekleştirdiği yapay zeka temalı 3 farklı sempozyum,13 farklı birbirinden eğlenceli atölye, 15 farklı pillar oturumu, 3 farklı eğitim oturumu ve gala gecesinden oluşan 3 günlük bir programla gerçekleşen etkin tüm katılımcılara teşekkür ederiz.
BlueCon hakkında: EMSA Türkiye’nin Ulusal Toplantılarından biri olan Bluecon’da EMSA’nın 6 kolu (Tıp Eğitimi, Tıp Bilimi, Sağlık Politikaları, Tıp Etiği ve İnsan Hakları, Avrupa Kültür ve Entegrasyonu, Halk Sağlığı) 3 gün boyunca sunumlar yapar. Sunumların yanı sıra toplantı için seçilen tema kapsamında (Yapay Zeka) davetli eğitimciler tarafından sempozyumlar gerçekleştirilir. Pillar oturumları ve sempozyumların yanı sıra sosyal, kültürel ve bilimsel atölyeler düzenlenir.