6. Multidisipliner Kanser Araştırma Kongresi İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Ulukaya’nın Başkanlığında Düzenlendi

multidisipler

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Moleküler Kanser Araştırma Derneği (MOKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Engin Ulukaya’nın başkanlığında düzenlenen 6. Multidisipliner Kanser Araştırma Kongresi, 27-30 Ekim tarihlerinde Selçuk Üniversitesi Kampüsünde yapıldı. 357 katılımcının yer aldığı kongrede 100 poster bildiri, 74 sözlü bildiri ve davetli konuşmacılarla birlikte gerçekleştirilen temel kanser alanındaki araştırmalar tartışıldı . Kongrenin açılış konferansı Georgia Cancer Center (ABD)’dan Dr. Hasan Korkaya tarafından verilirken, kapanış konferansı ise dünyanın en gelişmiş kanser araştırma merkezi olarak kabul edilen MD Anderson Cancer Research Center (ABD)’dan Dr. Ayşegül Şahin tarafından verildi. Kongrede Yılın Temel Kanser Araştırmacısı, Yılın Genç Bilim Adamı, MOKAD Özel Ödülü, Sözlü Bildiri ve Poster Bildiri kategorilerinde çok sayıda ödül sahiplerini buldu.Kapanış Bildirgesinde, Ülkemizin temel kanser araştırmalarındaki kalitesinin gelişmiş ülkelerdeki kaliteyle yarışabileceği tespitinde bulunuldu.