İmmun Plazma Tedavisi Umut Veriyor

Plazma tedavisi Kovid-19 hastalarına uygulanmaya başlıyor. İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ceyhun Bozkurt kovid-19 için umut olan plazma tedavisi ile ilgili bilgi verdi:
"Koronavirus ile enfekte olan hastaların bazıları hafif, bazıları orta ağırlıkta semptomlarla bu hastalığı atlatırken bazı hastalar yoğun bakıma kadar ilerleyen ağır bir süreç yaşayabiliyor hatta can kaybı yaşanıyor. Dünyada yapılan çalışmalarda aşı bulunmasının belli bir zaman alacağı biliniyor bu nedenle şu anda tedavi yöntemleri geliştirmek için tüm dünyada yoğun bir çalışma var. Hastalığı hafif atlatmış ve iyileşmiş kişilerden alınan kan örneklerinden elde edilen kan plazma ürününün, yoğun semptom yaşayan hastalara enjekte edilmesi üzerinde çalışıyoruz. İmmun plazma tedavisi olarak da biliniyor bu yöntemin etkili olacağına inanıyoruz. Şu ana kadar Çin’de yapılan deneme süreçlerinde olumlu sonuçlar alındı. Umut veren bir tedavi olarak çok kısa sürede hastalar üzerinde uygulamaya başlayacağız. Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli onayı aldık. Bu tedavi yöntemini riskli ve yoğun bakımda yatan hastalara uygulamaya başlayabileceğiz. İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak kliniklerimizde, Ar-Ge birimlerimizde ve laboratuvarlarımızda gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Uygulamalar başladığında sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız, pozitif sonuçlar almak ve hastalara umut vermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz."