Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. M. Mahir ÖZMEN, Uluslararası Obezite Cerrahisi Federasyonu ve Amerikan Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği’nce verilen Uluslararası Ödülün Sahibi Oldu

Amerikan Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği (ASMBS)’in yıllık olağan kongresi bu yıl 11-15 Kasım tarihlerinde Nashville, Tennessee de yapıldı. Kongre sırasında her yıl Uluslararası Obezite Cerrahisi Federasyonu (IFSO) tarafından uluslararası araştırmacılara verilen ödül (International award) bu yıl İstinye Universitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği Başkanı da olan Prof Dr M Mahir ÖZMEN’e verildi.
Prof Dr Mahir Özmen ödülü obezite ve Tip 2 diyabet cerrahisi alanında yapmış olduğu çalışmalarla aldı.
Bu alanda kullanılan farklı ameliyat yöntemlerinin pek çok veri üzerinden kilo verimi ve Tip 2 diyabet üzerine etkilerini araştıran Dr Özmen ödülü, 5200 dolayında katılımcının olduğu Amerikan Ulusal Kongresinde IFSO başkanı Prof Almino Ramos ve ASMBS başkanı Prof Samer Mattar’ dan aldı.
Prof Özmen yaptığı konuşmada “Obezite de tıpkı Tip 2 Diyabet gibi bir hastalık. Hastalarımızın bu sorunu aşabilmeleri için varız. Geliştirdiğimiz yeni yöntemler ve yaptığımız modern teknolojik ameliyatlarla sorunun çözümüne katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu ödülü, hastalarım, ekibim, ailem ve ülkem adına almaktan büyük onur duyuyorum’ dedi.

Prof. Dr. M. Mahir ÖZMEN Kimdir?

1989 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1995 yılında genel cerrahi uzmanı oldu, 1997'de Southampton Üniversitesinde M.S (Master of Surgery) derecesi aldı. 1999 yılında genel cerrahi Doçenti, 2010 yılında Profesör oldu ve 2010-2016 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalıştı. 2016 yılında Ankara Liv Hospital da Medikal Direktör olarak çalışmaya başladı. Halen aynı görevi yürütüyor ve Istinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD’da öğretim üyesi olarak çalışıyor. Obezite ve metabolik cerrahi (Tip 2 Diyabet cerrahisi) yanında, kanser cerrahisi alanında çalışmalar yapıyor. Robotik ve Laparoskopik Cerrahi de ileri teknolojilerle başarılı ameliyatlar yapıyor.
İngiltere'de Southampton Üniversitesi Tıp Fakültesi, Norwich-Norfolk Tıp Fakültesi ve Belçika’da Ghent 'te AZ Maria Middaleres Hospital'da genel cerrahi, gastrointestinal cerrahi ve ileri laparoskopik cerrahi alanlarında; Cambridge Üniversitesi Addenbrooke's Hospital ve Londra Kings College Hospital'da organ nakli alanlarında çalıştı. Ankara Yıldırım Beyazıt EAH'de 3. Cerrahi Kliniği ve Ankara Numune EAH' de 7. Cerrahi Kliniği şefliğini yaptı.
American College of Surgeons tarafından verilen F.A.C.S , İngiltere Royal College of Physcians and Surgeons of Glasgow tarafından verilen F.R.C.S ve Amerikan Bariatrik ve Metabolik Cerrahi derneğince verilen F.A.S.M.B.S ünvalarına sahip olan Prof Dr Mahir ÖZMEN halen, Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği Başkanlığı’nı yürütüyor.
Yabancı ve yerli kitaplarda çok sayıda kitap bölümü, çeviri ve telif kitap editörlükleri yanında şu ana kadar çoğunluğu yurt dışı dergilerde olmak üzere 150'nin üstünde bilimsel yayını ve yurt dışı yayınlarına ISI Web of Science verilerine göre SCI’deki dergilerde yapılmış çok sayıda atıfı bulunuyor. Profesör Özmen, bir çok ulusal ve uluslararası dergide editörlük, editörler kurulu üyeliği görevlerini de yürütüyor.