IsuCAN-Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Açıldı

IsuCAN-Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi

IsuCAN, beyin ve sinir sistemi işlevleri ve yapılanmasını araştırmak için elektron ve fotonların kullanıldığı bir merkezdir. Çalışma alanı elektriksel ve optik, sinirsel uyarım ve kayıt yöntemleri geliştirmek, bu yöntemlerle fizyolojik araştırmalar yapmak, klinik uygulamalar için bilgi üretmek ve üretilen bilgiyi insanla (hasta/sağlıklı) buluşturmaktır. Araştırma alanları arasında, transkraniyel elektriksel uyarımın (tDCS-tACS) hastalarda, sağlıklılarda ve sporcularda seçilmiş performanslara etkisi, kalp hızı değişkenliği ve deri direnci ölçümü yöntemleri ile otonom fonksiyon araştırmaları, elektroensefalogram (EEG) temelli kognitif araştırmalar bulunmaktadır. Klinik rutin uygulamalar arasında ise beyin ve sinir sistemi cerrahisi ameliyatları esnasında intraoperatif nöromonitorizasyon, kortikal-subkortikal haritalama, epilepsi cerrahisinde preop-intraop kortikal haritalama, nörofeedback-biofeedback uygulamaları, transkraniyel elektriksel uyarım ve uyarılmış potansiyeller bulunmaktadır. Bunların yanında deneysel çalışmalar için aygıt tasarımı, yapımı ve ölçüm teknikleri çalışmaları da merkezin etkinliklerindendir. İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü altında açılan Sinirbilim Yüksek Lisans Programı çalışmaları ve öğrencilerin araştırmaları merkezimizde yürütülecektir.

Merkezde, Prof. Dr. Sacit Karamürsel yönetiminde, Prof. Dr. Aydın Özbek, Prof. Dr. Talat Kırış, Prof. Dr. Mustafa Kemal Hamamcıoğlu, Doç. Dr. Mustafa Ömür Kasımcan, Yrd. Doç. Dr. Ezgi Tuna Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Gökçer Eskikurt, Müh. Adnan Kurt, Müh. Tuğrul Anıldı, Psk. Zeynep Küçük, Çocuk Gelişim Uzmanı Bahar Yazgan; fizyoloji, beyin ve sinir cerrahisi, anatomi, spor fizyolojisi, psikoloji, mühendislik, çocuk gelişimi alanlarından geniş bir multidisipliner çalışma grubu araştırmalarını sürdürmektedir.