Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Engin Ulukaya’dan meme kanseri tedavisinde yepyeni bir deneysel tedavi şekli.

4-7 eylül 2017 tarihlerinde İtalya’nın Roma şehrinde yapılan 2nd Global Insight Conference on Breast Cancer başlıklı uluslararası kongrede kongre düzenleme kurulu üyeliği ve oturum başkanlığı görevlerinde bulunan İstinye Üni. Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Ulukaya meme kanseri tedavisinde yeni bir deneysel tedavi şeklini anlatmıştır. Bu tedavi şeklinde kemoterapiye ek olarak otofaji inhibitörlerinin de kullanılmasının ilaçların etkinliğini daha da artırdığını göstermişlerdir. Söz konusu çalışma saygın bir uluslararası dergi olan biochim biophys acta dergisinde yayınlanmıştır. Yayının künyesi aşağıdadır.